مراسم جانمايي قرآن تاريخي و نفيس روستاي کاني مشکان سنندج

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کردستان، «فرهاد ميمنت‌آبادي» مديرکل ميراث فرهنگي استان کردستان گفت: مراسم جانمايي قرآن تاريخي و نفيس روستاي کاني مشکان سنندج با حضور فرماندار، شهردار و نماينده شهرهاي کامياران و ديواندره و سنندج در مجلس شوراي اسلامي، معاون نظارتي دفتر نمايندگي ولي فقيه و جمعي از مردم اين روستا در مسجد کاني مشکان برگزار شد.

وي با اشاره به اهميت قرآن به عنوان بهترين راهنما در زندگي بشريت ، اين کتاب آسماني را تکميل‌کننده دين خدا و هدايت‌کننده بندگان خدا دانست و گفت: خداوند قرآن کريم را براي هدايت بندگان فرستاد تا دين خدا بر بشر کامل شود .

ميمنت آبادي افزود: حدود 1500 سال است که معجزه پيغمبر خاتم قرآن کريم بوده و هر کدام از پيامبران نيز داراي معجزاتي بوده‌اند تا از اين طريق بندگان خداوند به راه راست هدايت شوند.

مدير‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کردستان با اشاره به حديثي از پيامبر اکرم (ص) تصريح کرد: خانه و روستايي که خالي از قرآن باشد خالي از خير و برکت خواهد بود و خانه و روستا و شهري که در آن قرآن کريم باشد غني و پربرکت خواهدبود و وجود قرآن نفيس و تاريخي در اين روستا موجب خير و برکات خداوندي در اين روستا خواهدشد.

ميمنت آبادي خاطرنشان کرد: در حال حاضر اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کردستان در راستاي حفاظت و نگهداري اين قرآن نفيس و تاريخي اقدام به ساخت ويترين کرده تا از سوء استفاده افراد سودجو به ميراث ماندگار استان جلوگيري شود .

وي در ادامه گفت: قدمت اين قرآن تاريخي و نفيس به 700 سال مي‌رسد و نوع خط نسخ و زمان کتابت آن در دوره تيموريان ( قرن 8) و تعداد صفحات آن 313 ورق است و تزئينات قرآن ساده و فاقد تذهيب‌کاري است و تنها سطرهاي اول، هشتم و پانزدهم طلايي نوشته شده و آخر سوره‌ها داراي تذهيب ساده به شکل گل‌هاي طلايي هشت پر است.

ميمنت‌آبادي افزود: اين قرآن توسط کارشناسان ميراث فرهنگي استان مورد مرمت قرار گرفته و نسل به نسل توسط مردم اين روستا حفظ و نگهداري شده و امروز شاهد جانمايي اين قرآن تاريخي با حضور مسوولين استان و مردم خوب اين روستا هستيم .

وي در خصوص ويترين ساخته شده گفت: اين ويترين داراي سيستم ضد حريق و ضد گلوله است و همچنين داراي دوربين مداربسته و ديد در شب نيز مي‌باشد و طوري طراحي شده که از نفوذ گرد و خاک و رطوبت و آسيب‌رساني به قرآن جلوگيري مي‌کند و از هر لحاظ ايمن است و هديه کوچکي از طرف نظام جمهوري اسلامي ايران و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور براي نگهداري و حفظ اين ميراث ماندگار و کهن در روستاي کاني مشکان و استان کردستان است.

مدير‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کردستان در پايان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 قرآن نفيس و تاريخي با قدمت‌هاي مختلف در سطح استان کردستان وجود دارد که اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان براي جانمايي و حفاظت از آنها برنامه‌هايي را هم دارد.

در ادامه اين مراسم، نماينده شهرهاي ديواندره سنندج و کامياران در مجلس شوراي اسلامي هم از زحمات اداره‌کل ميراث فرهنگي در خصوص ساخت اين ويترين و جلوگيري از تجاوز به ميراث‌هاي قديمي و ماندگار استان قدرداني کرد و گفت: بسيار خوشحايم که مسوولين استان کردستان در قبال حفاظت از ميراث فرهنگي گذشتگان احساس مسووليت مي‌کنند و بايد بابت تهيه و ساخت اين ويترين براي نگهداري قرآن تاريخي کاني مشکان از اين اداره کل تشکر و قدرداني کرد.

اين ويترين منحصر به فرد توسط شرکت ميراث نو انديشان ميراث کهن طراحي و ساخته شده است.

الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 1391101327